“Η επεξεργασία του κεχριμπαριού αφήνει πίσω της μέγαλες ποσότητες ρινισμάτων και αναξιοποίητων κομματιών κεχριμπαριού. Τα κομμάτια αυτά συλλέγονται και στη συνέχεια πρεσάρονται σε εξαιρετικα υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλες πιέσεις για να δημιουργηθεί το Πρεσαριστό Κεχριμπάρι. Αυτό το είδος κεχριμπαριού είναι σαφώς φθηνότερο και ανθεκτικότερο από το κανονικό κεχριμπάρι κρατόντας παράλληλα τις φυσικές του ιδιότητες. Οι χρωματισμοί που συναντάμε συνηθώς το Πρεσαριστό κεχριμπάρι ειναι το μελί και οι αποχρώσεις του καφέ.”
∼
“Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και τα ψηφιδωτά ή αλλιώς μωσαικά κεχριμπάρια. Για τη δημιουργία τους ακολουθείται η ίδια διαδικασια πρεσαρίσματος με τη διαφορά ότι χρησιμοποιούνται και μεγαλύτερα κομμάτια κεχριμπαριού τα οποία ειναι ευδιάκριτα στο τελικό αποτέλεσμα.”
Προβολή όλων των 9 αποτελεσμάτων